Ay Tutulması – Saklambaç - 4 Temmuz 2020


Ay Tutulması – Saklambaç
03/07/2020

Sağım, solum, önüm, arkam.. Gözlerini aç.
Buraya kadar gelmek kolay olmadı ve bu kadar verilen emek boşuna olmamalı. Ciddi uzun ve emek dolu bir yol yürüdün ve buraya kadar ulaştın. Ancak artık ortaya çıkma zamanı, saklandığın yerden çıkıp, ne isen onu gösterme zamanı.

Çünkü saklandın ve bu bir oyun gibiydi. Kendi gerçeğini görmemek için saklandın, kendi yoluna girmemek için saklandın, sevdiklerin hayal kırıklığına uğramasın diye saklandın. Kimseyi üzmemek için, kimseye yük olmamak için, kimseyi geçmemek için saklandın bazen. Yargılamasın kimse diye sakladın. 

Bazen kimseyle uğraşacak gücün olmadığı için saklandın. Kendini görmemek için, geleceğinden saklandın. Ne kadar saklanırsan, o kadar az sorunla uğraşacağını düşündün, ne kadar geride kalırsan kimse seni geçmeye çalışmaz diye düşündün. Bugüne kadar geldin.

Ve oyun bitti. Şu an tüm gerçeğinle karşı karşıyasın. Şimdi ne yapacaksın? Onu yok mu sayacaksın. Kendini? Görmezlikten mi geleceksin? İsteklerini, arzularını, hedeflerini, hayallerini tekrar ve tekrar görmezden mi geleceksin? Yoksa artık kendini olduğun gibi kabul edip, bütün potansiyelini yanına alıp bu yeni yola çıkacak mısın? Yol arkadaşı olacak mısın kendine? Hep bir yol arkadaşı aradın sevdiğinde, ailende, dostlarında. Oysa yol arkadaşın hep anlatmaya çalıştı sana, dinlemedin. Yazılarda aradın, başkalarında aradın, bulamadın. Hep bir eksik. Bir eksi birdin. Saklandığın tek kişi, kendin olduğunu görecek misin artık? Artık kaybedecek bir şeyin yok, kazanacak ise bir sen var. Kaybettiğin, unuttuğun bir sen. Artık görüyorsun.
Çünkü oyun bitti. Kendinle oynadığın, ‘ama nasıl yaparım’ diye kendini küçük, ‘bak onlar ne güzel başarıyor’ diye başkalarını büyük yaptığın. Kendini saklarken, başkalarını ön plana çıkardığın, besleyip büyüttüğün ve senden gidenler. Sen yoluna devam edemezken, gücün kalmazken, onlar merdivenleri tırmanırken ve senden uzaklaşırken izlediğin, bu oyun bitti. Bitmeliydi.
Ay Tutulması Oğlak burcunda olacak. Üç yıldır Oğlak burcunu bütün yoğunluğu ile yaşıyorsun ve artık bu konuda alınan derslerin, verilen sınavların sonuna geldin. Disipline eden, başında sert bir öğretici gibi duran, başarısızlık hissini fazlasıyla veren ve başarısızlık korkusuyla birlikte seni geri iten bir enerjiydi bu. Bir şeyler başarmak istedin, hareket etmek istedin ancak çok fazla izin verilmedi buna. Korku ve kaygıların en yüksek boyutlara ulaştığı bu üç yılın sonunda bir feraha çıkabilirsin. Artık ne yapmak istediğine karar verdiğin ve önüne hedef koyabileceğin bir döneme giriyorsun. Bir şekilde buraya itiliyorsun, bu yüzden direnmek yerine bu hedefi önümüze koymalı ve ilerlemekten vazgeçmemelisin.
Ay Tutulması Merkür retrosuyla birlikte geliyor. Bu durumda aile ve köklerle ilgili iletişim önemli olacaktır. Seni hayatın boyunca yöneten kim olursa olsun, bu dönem onlardan özgürleştiğin bir dönem olduğunu unutmamalısın. Sen artık kendi kararlarını verebilecek bir konumdasın ve hedeflerine yönelirken kimleri geride bırakman gerektiğini biliyorsun. Bu retro beslediğin kadar beslenmen gerektiğini sana öğretti, istemeyi öğretmeye çalıştı, hak ettiğini alman gerektiğini öğretti. Bunları uygulama zamanı. İlişkilerin ay ortasıyla birlikte biraz daha iyiye doğru gideceğini bilerek, sabırlı olman katkı olacaktır.
Ay Tutulması 2020 yılı içinde tecrübe ettiğin her durumu lehine çevirmen için şanslar getirebilir önüne. Bunlardan faydalanmak adına korkmadan, kendine güvenerek seçimler yapmalı ve hedeflerini belirlemelisin. Belki en baştan başlıyormuşsun gibi gelecek, ancak attığın adımların seni götürdüğü yerde göreceksin ki, sen kendin için ilk defa bir adım atmışsın.  Ay Tutulması 8/9 temmuz gibi en sert açılarında olacak. Bugünleri sakin geçirmek önemli, tartışmalardan uzak durmalı, yanlış anlaşılmalar, ani çıkışlar olabilir. Bu dönem imza atmaktan uzak durmak iyi olabilir. İlişkilerde tartışmaları iletişimi ön planda tutarak yapmalı ve kırıcı sözlerden uzak durulmalı. Ruhsal gerginlik olabilir, uyku problemleri olabilir, kaygı yaratmasın. Geçici bir süreç olacaktır.
Ay Tutulmasının en önemli noktası Marsın Koç burcundan sert etkisi. Bu öfkesel durumları, patlamaları, ruhsal gerginliği getiriyor, ancak bunun nedeni bunun bir son çıkış olması. Köprüden önceki son çıkış. Bu dönem kaos anında dönüştürebildiğin her şey uzun yıllar bir daha karşına çıkmayabilir ve kısır döngüyü kırabilirsin. Hiçbir şeyin değişmeyeceğine dair olan bütün kaygılarını yok edecek kadar güçlü olan bu Tutulma, seni umutsuzluğa sürükleyen son yılları geride bırakmanın son süreci. Biraz daha sabır. Bu dönem çok fazla sinir bozucu haberler okuyabilirsin, toplumsal olarak sinirlerini geren durumlar olabilir, küresel olarak iyi bir noktaya gitmediğimizi düşünebilirsin, bunlar seni kendi yolundan ayırmasın. Küresel olan durumları, kendinde öğütme. Kendi alanında kal ve yoluna devam et. Kariyer olarak kendi özelinde yükselişler yaşayabilmenin yolunun, farklı yöntemler denemek olduğunu, daha disiplinli çalışman gerektiğini unutmamalısın bu dönem. Öfke-rekabet-inat seni her zaman geriye götürecektir.
Yavaş yavaş geldi bu süreç, geldiğini fark etmiştin ancak görmek istememiştin. Bazı şeylerin değiştiğini fark ediyor, anlatamıyordun. Bir yanını geride bırakmak istiyordun, eksik kalmaktan korkuyordun. Değişen sen ise huzursuzdu, geçmişe dönmek istiyordu. Huzurlu hissettiği zamana. Kendine yabancılaşıyordun. Oysa bu dönüşüm daha iyi hissettirmeliydi seni, bu gelişim, bu uğraş, bu değişim. Saklanmaya başladın.
Sonra, sana aynalık yapan insanlardan da uzaklaştın. Eksiklerini, güçsüz olduğun noktaları biliyor, seni ne isen öyle görüyorlardı. Ki sen hep saklanmak ve nasıl istiyorsan, dışarıya o görüntüyü vermek istiyordun. Bu yüzdendir, en çok içini açtığın insanlardan zamanla uzaklaşman.. Bu yüzdendir, en çok hayal kırıklığına uğradığın insanların en sevdiklerin olması. Ve bu yüzdendir seni ne kadar çok seven insan olursa olsun, yalnız hissetmen.
Bazen aynaya baktığında gördüğün sen, seni yansıtmaz ve kendine yabancılaşırsın. Bu yüzdendir öfkelerin. Sen bile kendini tanıyamazken, başka biri gelip nasıl seni sana anlatır. Sen kendini tanıyorsun, ancak çocukluğundan beri o kadar çok kendini baskıladın ki, unuttun artık. Ne istediğini, nelerden hoşlandığını, neyin keyif verdiğini, amacını. O kadar çok yapma dediler ki, o kadar çok kırdılar ki özgüvenini, artık başaramayacağına inanıyorsun. ‘Benden geçti artık’ diye bir de zamana suç atıyorsun. Bugün başlasan, bugün başaracaksın. 3 gün sonra, 3 ay sonra başaracaksın ama başaracaksın. Çünkü sana yalan söylediler, çünkü kendileri başaramayacağı- başaramadıkları için senin de başarmanı istemediler. Yenilmek istemediler.
Sen başaracaksın. Çünkü aynaya artık nasıl görünüyorum diye değil, kendimi görüyorum diye bakıyorsun.
Artık kendinden saklanmıyorsun. Bu saklambaç, bu tutulmayla biter.

Hiç yorum yok